Little Blue's Australiska terriers

Blogg

När det oväntade sker.

I lördags började Rut sitt öppningsarbete, det var inte intensivt men det var. Jag gjorde allt i min makt under 2 dygn för att det skulle komm igång ordentligt. Jag promenerade dygnet runt varannan timme, vi sprang i trappor, hon fick fil, och hallonbladsavkok... Hela tiden mådde Rut bra, var pigg och lugn, jag, kanske inte.

Igår morse åkte jag och min mentor Ewa till Valla Djursjukhus.

Vi fick komma in direkt och veterinären trodde nog att fanns det någon valp var den död. Hon trodde Rut hade livmodersinflammation, jag fick ta ställning till om livmodern skulle åka eller om annan behandling skulle sättas in.
Jag sa direkt: "kastrera" hon har fått 2 kullar och även om jag har planer för en 3e så kommer hennes väl och ve före någon önskan jag någonsin har.

Vi tog ett ultraljud och det visade (efter att en specialist fick slå ett öga på den) inga valpar och en fin livmoder.

 

Den känsliga berg och dalbana jag gått igenom från lördag till och med lunch i måndags har jag svårt att sätta ord på. Hopp, förtvivlan, oro, glädje över att få hem en frisk hund. Det är så mycket att jag inte. just nu kan riktigt få ner det.

Inatt sov jag och Rut, åter igen med de andra hundarna och alla 5 (hundarna och jag) sov gott. Ja, det var till och med så att jag fick väcka hundarna klockan åtta... Lugnet som råder i flocken är nu totalt.

Hur kunde Rut lura oss?
Ja, vi såg ju valpar på ultraljudet. Men spontan abort, reabsorbering kan ske till dygn 45 hos hundar. Det vill säga att hundar kan få missfall och kroppen tar upp de döda fostren och använder energin. Tiken, vars hormoner är samma som om hon inte var dräktig, kan fortsätta få symptom, värkarbete osv trots att inga valpar finns kvar.
Med tanke på det enorma stöd jag fick från uppfödarkollegor som varit med om samma, känns det som inte en ovanlig upplevelse.
Och jag ser det som en ny lärdom, som vi alla tack och lov kom friska igenom.

38064083_2455121304513148_5609676271572221952_n

 

Jag har fått fantastiskt stöd genom allt detta av kollegor i uppfödarbranshen.

Jag upptäckte att det nätverk av terriertanter (tant i detta ord har en hedersbetydelse. Bara de allra bästa är terriertanter, och det är dessutom könslöst, dock är mitt nätverk kvinnor) jag har omkring mig är fantastiskt.

Jag har de 2 suprima långtids uppfödarna som började föda upp när jag knappt kunde gå och har haft hund sen innan jag föddes. Jill och Carin. Dessa två kvinnor är mina stöttepelare, mina supporters och mina goto människor. Kloka, bjuder på sin kunskap, på sig själva och delar med sig av sina erfarenheter utan att döma eller försöka på något vis framhäva sig själva. De besitter en genuin kunskap om hund, hunduppfödning och allt kring. De är ödmjuka och tvekar inte att säga sanningen, även om den inte är bekväm. Utan dessa två vore jag vilse.

Jag har Frida, som inte ens har samma ras, men besitter en stor kunskap om valpningar, om hälsofrågor. Hon är också en terriertant som säger hur det är. Som har ett stort hjärta och mycket humor. Som lär mig massor hela tiden. Dessutom, vet hon de bästa shoppingställena för hundsaker. Här finns inte heller någon prestige, något behov av att framhäva sig själv utan bara genuin kunskap och en välvilja.

 

Jag har Ewa, som fött upp mina gossar. Som hjälper när hon kan. Som är min klippa. Hon ställer upp och jag känner att hon hjälper mig massor, men även att vi hjälper varandra. Ewa har stöttat mig i min uppfödargärning från dag ett och jag är otroligt tacksam för henne, hennes kunskap och vilja att lära ut och lära nytt.

Dessa 4 kvinnor är jag så oerhört tacksam för att jag har i mitt liv. De dömer aldrig, de stöttar och de lyfter. Och de visar att den som verkligen kan saker, aldrig har behov av att trycka ner, utan bara lyfta och jag vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan dem.

Jag önskar att alla som föder upp har ett liknande nätverk, får samma stöttning och att jag, en dag kan hjälpa någon på samma sätt. Om jag bara kan göra hälften av vad de kan, då är jag nöjd!

Så tack ni fina!

Tack också andra uppfödare av olika raser i min bekantskapskrets som delat med er av era berättelser om detta ämne. Tack ni som kontaktat mig via messenger, sms, eller kommenterat på fb. Jag har läst allt och det värmer verkligen mitt hjärta att ni tagit er tid! 

Nu ska vi samla ihop oss lite, sen tar vi nya tag!


3 kommentarer

Namn: Britta knudsen
Tidpunkt: 2018-08-28 10:26
Tak for den gode forklaring,, ❤️❤️❤️🇩🇰🇩🇰🇩🇰🇩🇰

Namn: Monica Stross
Tidpunkt: 2018-08-29 01:57
I am so happy to hear that Rut, always your main concern, remains happy and healthy and that you my dearest friend and sister have such amazing women around you to show and give you support. All things in good time. Rut will have another chance. You are the best terrier mom I know. Much love to you always Yo, Mo.

Namn: Lotta Berlin
Tidpunkt: 2018-09-03 23:01
Så fint skrivet. Jag är glad för din skull att du har så fint nätverk omkring dig. Hade jag haft det skulle jag kanske ha haft fler än mina tre kullar... Och du kommer med all sannolikhet vidarebefordra kunskap och gärning långt fram i tiden!
Lycka till med allt fortsättningsvis!

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Blogghistorik

«januari 2020»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Var i hela fridens namn tar tiden vägen?
8 veckor
6 veckor
5 veckor
Äntligen! :)
3 veckor och internet är nere
2 veckor

Senast kommenterade
Livet går vidare
Hur tar de andra hundarna det?
Izaac har lämnat oss.
Dygn 48
Lyckan av att finna en bra hane
När det oväntade sker.

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014